Hvorfor er jomfruhummeren sort i nakken?

Min mand overhører en samtale hos den lokal fiskehandler. En dame har købt et kilo friske jomfruhummere, men opdager til sin skræk at de er helt mørke i nakken, hun kommer farende tilbage til butikken med hummerne, og skælder ud -for de hummere hun har købt, må være rådne! Fiskehandleren kigger køligt på hende og siger, “Jamen kære lille frue, det er jo den største delikatesse” Damen ser helt forvirret ud, for hvordan skulle hun vide at jomfruhummeren hun havde købt, var fyldt med rogn.

Jomfruhummer rogn

Jomfruhummeren danner rogn i forsommeren, rognen dannes i nakken og er mørk grøn – sort. Når hummeren koges skifter rognen farve og får en smuk rød farve. rognen smager fantastisk og er som fiskehandlerne sagde en delikatesse.

Rognen kravler senere ud og sidder som små æg på ydersiden af hummeren, her er de også helt mørke, men skifter til den karakteristiske røde farve når de bliver tilberedt. Også her er rognen en delikatesse.

 

OBS.

Vær altid opmærksom når du køber fisk og skaldyr, det skal lugte frisk af hav. Hummerne må IKKE blive mørke i kanterne på skallen og lugte af salmiak, men de må altså gerne blive mørke i nakken det er helt naturligt. Lugter det af salmiak så er det altså bare ud!