Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Jomfruhummer bisque fra

Smagen af Kattegat

Denne sommer har Henrik, vores piger og jeg været med til at lave et arrangement i samarbejde med Strandby og Danmarks fiskeriforening. Arrangementet gik under navnet Smagen af Kattegat, hvor børn – unge og deres familier kunne få en smagsprøve på livet som fisker. Med en sejltur på havet i Henriks kutter og bagefter en tur i køkkenet og eksperimentere med jomfruhummere.

Vi er nu igennem 2 ud af 3 udsolgte arrangementer, og vi har haft nogle fantastiske dage – og mødt en helt masse skønne mennesker. Flere har spurgt til opskrifterne fra arrangementet, så her er opskriften på hummerbisque.

 

4 personer

Tilberedningstid: Ca. 1 time

 

20-30 Jomfruhummer hoveder eller skaller

1 dl. olie

1/2 dl cognac

2 fed hvidløg

3 gulerødder

1/4 selleri

1 porre

1/2 fennikel

Timian

Rosmarin

1 løg

3 laurbær

2 glas hvidvin el. æblejuice 

7 dl. vand

Salt

Peber

Evt. chili

1 citron

3 dl. fløde

1 æble

Alternative: bisquen kan laves på andre skaldyr, evt. krabber el. friske rejer (her skal dog bruges flere skaller/hoveder)

 

Skyl, rens og skær grøntsager ud i grove stykker og sæt dem til side. Tag en gulerod fra til senere.

Varm olien op i en stor gryde.

Tilsæt hummerhovederne og lad dem stege ved hård varme et par minutter. Hæld tomatpuréen, hvidløg, timian- og rosmarinkviste ved, og steg yderligere 2 minutter.

Sluk emhætten, (når du laver mad derhjemme) hæld cognac ved, og sæt ild til med det samme – lad det flambere til ilden dør ud (HUSK – at være forsigtig).

Tilsæt laurbærblade og de grofthakkede grøntsager, vend godt rundt i gryden og tilsæt hvidvin samt vand. – Nu skal suppen stå og småkoge i 20 – 30minutter – Men ikke meget længere, da skallerne ellers kan afgive en lidt for bitter smag.

Snit æblet og den overskydende gulerod i små tern og gem dem.

Hæld suppen gennem en sigte, og hæld den derefter tilbage i en gryden. Kog eventuelt lidt mere ind, hvis du synes, at den mangler smag

Tilsæt fløde og kog videre indtil din hummerbisque har en lækker konsistens (tager få minutter). Smag til med salt, peber og eventuelt citron.

Når suppen har den rette smag og konsistens, tilsættes de fintsnittede gulerødder og æbletern.

Serveres i skåle med brød til.

Man kan selvfølgelig også servere suppen med hummerhaler i. Pil hummernehalerne rå  og brug skallerne i fonden, kom hummerhalerne i suppen lige før servering, eller læg dem i tallerknen og hæld den rygende varme bisque over.

 

Nyd hummerbisque som en lækker forret, der nemt kan forberedes i forvejen, varm op og tilsæt fløde samt hummere lige før servering. Nemt og enkelt.