Hverdagen til havs
Fakta og historier omkring fiskeriet
Video filmet med drone – Kutter Stjerne stevner ud fra Østerby havn. Tak til Thomas Holmstrøm for den flotte video.
FISKERI
Torsk i Kattegat
Torsk i Kattegat - overvågning af fiskerne Ovenstående billede er grunden til at vores minister vil indføre kamera overvågning af et af Danmarks ældste erhverv. Lovgivningen fra Eu siger at vi skal tage små torske yngel med i land for at destruerer dem, vores...
Smagen af Kattegat
Arrangementerne er slut for i år, vi ses i 2022 "Smagen af Kattegat" Oplevelser og smag for livet På kokkeskolen "Smagen af Kattegat" får du en unik smagsoplevelse, og kommer helt tæt på hverdagen i fiskeriet. Sammen går vi i køkkenet på Strandby havn, hvor vi...
Jomfruhummer er sorte i nakken
Hvorfor er jomfruhummeren sort i nakken? Min mand overhører en samtale hos den lokal fiskehandler. En dame har købt et kilo friske jomfruhummere, men opdager til sin skræk at de er helt mørke i nakken, hun kommer farende tilbage til butikken med hummerne, og skælder...
Kan du leve med overvågning døgnet rundt
Kan du leve med kamera overvågning døgnet rundt Overvågning bliver nu hverdagen for en række fiskere fra Kattegat. Meget mod fiskernes vilje bliver de nu tvunget med i et forsøg med overvågning, i et forsøg på at øge torskebestanden i Kattegat. Fiskerne har i mange år...
Bæredygtigt fiskeri
Bæredygtigt fiskeri med Kutter Stjerne MSC-mærkningen er et bevis for bæredygtigt fiskeri. For at blive MSC-certificeret gennemgåes de enkelte fiskerier af uafhængige eksperter for at sikre, at de lever op til krav for miljømæssigt bæredygtigt fiskeri. Årlige kontrol...
Om os
Madnørd, kreativ sjæl og fiskerkone. Denne kombination er blevet starten på denne madblog, med lækre opskrifter. Til daglig driver jeg den grafiske virksomhed R Stjerne – Grafisk Design. Jeg er gift med Henrik, der er selvstændig fiskeskipper med egen båd hjemmehørende i Strandby i Nordjylland. For os er det at lave mad sammen og spise sammen med familien, noget af det bedste vi ved. Denne blog er derfor et fælles projekt for hele familien. Vi vil forsøge at inspirere og guide jer igennem den verden af lækkert mad, der findes under havets overflade. Her er opskrifter for enhver smag og pengepung. Vi vil forsøge at komme rundt omkring mange forskellige fiskearter, samt skaldyr mv. De fleste af opskrifterne er lette og kræver ikke mange ingredienser. Det vigtigste er de friske råvarer.
De fleste fiskearter kan fåes hos velassorterede fiskehandlere hele landet over, ellers kan du altid spørge din lokale fiskehandler og han vil med garanti forsøge at skaffe den råvare du søger.
Vi laver opskrifter med mange forskellige fiskearter, og du vil støde på fisk du måske ikke engang har hørt om endnu. Der findes så mange forskellige slags fisk, og vi synes det er synd kun at spise de gængse som torsk og rødspætter. I flere af opskrifterne, vil vi skrive alternativer til fisk, så du har mulighed for at bytte en slags fisk ud med en anden, hvis du ikke lige kan skaffe den der står i opskriften.
Vi vil hovedsageligt arbejde med de danske fisk og skaldyr, og også komme med anbefalinger af danske producenter som arbejder med dansk fanget fisk og skaldyr.