Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Verdens bedste fiskefrikadeller

Når jeg laver fiskefrikadeller bruger jeg torsk, lyssej, multe eller kuller. Der er mange der også bruger mørksej, det er jeg derimod ikke vild med. Jeg syntes mørksej smager af fisk (På den dårlige måde).

Jeg har lavet de her fiskefrikadeller rigtig mange gange, og det er altid et stort hit.

Det er vigtigt når man laver fiskefrikadeller at de får godt med smag, ligesom almindelige frikadeller. Det skal smage af noget.

4 personer + lidt til fryseren

Tilberedningtid: 1 – 1,5 time

 

1 kg. frisk fisk fx. torsk

1 løg

1 1/2 dl. mel (glutenfri brug kartoffelmel)

2 æg

2 dl. fløde

1 dl. mælk efter behov

Godt med salt og peber

Smør/olie til stegning

 

Alternativ: Lyssej, lange, multe eller kuller.

Hak fisk og løg igennem en kødhakker. Bland farsen med de øvrige ingredienser, undtagen vandet og rør farsen godt igennem. Tilsæt mæl efter behov, frikadellerne skal kunne formes som en alm. frikadelle uden at flade ud, men farsen må heller ikke være for tør.

Fløden gør at frikadellerne ikke bliver tørre, også selvom denne opskrift ikke indeholder spæk.

Varm olie og smør på en pande, og lav en lille flad “prøve delle”. Smag og juster med salt og peber. Herefter formes og steges resten af farsen. Der skal være rigeligt af fedtstof på panden hele tiden, så de ikke bliver brændt.

Hjemme hos os foretrækker vi rugbrød og hjemmelavet remoulade til. Men en god coleslawsalat er heller ikke så ringe til fiskefrikadellerne. Lav endelig rigeligt så der er til madpakke og fryseren.