Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Tilberedning af krabbeklør

Taskekrabben er den mest almindelige spise krabbe i Danmark. Der er massere af dem i de danske farvande, så det er bare med at spise løs. I Danmark er der mest tradition for at spise klørende, men også kroppen kan spises. Det kræver lidt arbejde at gå igang med, men det er hele besværet værd. Krabberne kan altid serveres i en stor skål og så lade gæsterne selv gøre arbejde, så længe der er kølig øl eller hvidvin i glasset.

4 pers.

Tilberedningstid: Ca. 20 min.

2 kg. krabbeklør

4 spsk salt

1 dl. eddike

2 lauerbær blade

Vand

 

Kom alle ingredienserne i en gryde og kom vand på til det lige dækker krabberne. Kog krabberne op og kog 2 minutter, sluk og lad gryden stå med låg på og lad krabberne køle langsomt ned. Når krabberne har trukket 30-45 min. i vandet, kan de tages op og køle yderligere ned. 

Og så til det hårde arbejde… Krabberne har to led det første led er nemt at knække af og hvis man bruger en skaldyrsgaffel, er det nemt at få krabbekødet ud. Dernæst tager du selve krabbekloen og ligger i din hule hånd, tag en spiseske og give kloen et fast slag. Måske det ikke er nok med et slag, så slå igen til kloen flækker og du kan komme ind til det lækre kød. Når du banker klørene med en spiseske kommer der ikke så mange splinter som, hvis du bruger fx. bruger en hammer. I det fine kød i kloen sidder der en tynd brusklignende plade, som skal fjernes. 

Denne opskrift på muslinger, har jeg selv sammensat ud fra hvad der var i køleskabet, en sommerdag efter et muslingerov. Opskriften har jeg senere brugt i TV-udsendelsen Danmarks bedste livret, der blev sendt i efteråret 2013 på TV2 Fri.