Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Tatar af fisk

Her hjemme er vi vilde med tatar, derfor er det oplagt at lave en tatar af fisk. Vi har ofte lavet ceviche der også er lavet på rå fisk, det smager skønt. I en ceviche er der gerne fuld smæk på chili, korender,  lime og andet godt. I denne opskrift på fiske tatar er det mere milde smage og bedre mulighed for at smage fisken.

Forret 4 personer

Tilberedningstid: Ca. 90 min.

 

200 g Hvid rundfiske filet ( fx. torsk, kuller, sej el. lange

100 g. Stenbiderrogn

1 tsk. salt

1/2 rødløg

1/2 citron

et lille nip sukker

4 friske grønne asparges

 

Kørvel mayonnaise

1 æggeblomme

1 dl. rapsolie

1 tsk. citron

1 tsk. sennep

1 nip salt

1 lille bundt frisk kørvel

 

 

Når du skal spise rå fisk, er det især vigtigt at bruge helt frisk fisk. 

Tjek fileterne for ben og salt dem herefter, sæt på køl og lad salten trænge ind i fisken i ca. en time.

Forbered mayonnaisen

Brug en stavblender og blænd  æggeblomme med sennep, citron, salt og kørvel. Hæld forsigtigt olie i, indtil mayonnaisen er blevet lækker tyk.

Skær fisken i små tern, hak rødløg fint og bland de to dele kort tid før servering. Pres citronsaft ud af den halve citron og hæld ud over fiske, smag til med lidt salt. Skyld asparges og lav fine strimler med en tyndskræller. 

Læg en portion fisk på 4 tallerkner, læg en portion stenbidderrogn ovenpå sammen med nogle strimler asparges. Kom mayonnaise over i en sprøjtepose og lav nogle “dutter” på tallerknen. Pynt med lidt kørvel.

 

Den feds mayonnaise klæder virkelig den magre fisk. Hvis du er lige så vild med krydderurter som jeg er kan du fint hakke nogle krydderurter og komme med i tataren. Brug fx. kørvel, estragon, persille eller purløg, det må bare ikke overdøve fiskens fine smag.