Søkogte jomfruhummere
Når vi koger hummere benytter vi altid denne metode. Det giver den bedste smag og konsistens til hummerne. Du kan også tilsætte dildkroner under kogningen, det giver en god smag sammen med hummerne.
4 personer
Tilberedningtid: 15 min.
1 kg. helt friske jomfruhummerhaler
1 liter havvand
2 spsk. salt
Start med at “røve” hummerhalerne. Røve vil sige at pille tarmen ud. Det er ikke alle der gør det, men personligt syntes jeg det knaser lidt for meget mellem tænderne hvis det ikke det bliver gjort. (Se video)
Læg halerne i en gryde og hæld havvand over, vandet skal gerne dække halerne. Tilsæt salt, og kog op. Hummerne må kun lige komme i kog, sluk og hæld vandet fra, køl dem let af og nyd dem med et godt brød, salat og lidt mayonnaise. Pil jomfruhummerne (Se video)
Hummere kan med fordel tilberedes med denne metode hvis de skal gemmes til senere. Kog den som anvist, køl ned og frys dem ned. Med denne metode bibeholder de deres gode smag og konsistens.