Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Salat af røget fisk ala Laura

Vores yngste datter Laura elsker røget fisk. for nogle år siden fik hun en salat af røget laks på en café, det faldt lige i hendes smag. Hun har efterfølgende selv lavet denne opskrift.

Vi spiser sjældent importeret fisk her hjemme, da der er langt imellem den gode kvalitet når det gælder importeret fisk. Vi vil hellere finde et godt alternativ, hvis det så betyder at fisken er frisk og ikke opdrættet. Derfor er denne opskrift ikke med røget laks, men det kan bruges hvis du foretrækker det.

Forret 4 personer

Tilberedningstid: Ca. 20 min.

 

200 g. røget fisk fx. pighaj, stenbidder eller prøv at ryge et stykke fisk selv

2 spsk. creme fraiche

1 spsk. mayonnaise

Saft og skal af 1/2 citron

Frisk dild

Salt & peber

25 g smør

2 skiver rugbrød

Bland røget fisk, creme fraiche og mayonnaise godt sammen med en gaffel så fisken bliver findelt. Hak dild fint og tilsæt. Smag til med citron saft og skal, samt salt og peber. Pas lidt på med salten, da røget fisk ofte er salt i forvejen. Stil den røgede fiske salat på køl.

Skær de to skiver brød ud i halve, eller stik 4 cirkler ud med en udstikker. Smelt smørret på panden og ryst rugbrødet på panden i et par minutter. Lad brødet køle lidt af før servering.

Server en klat røget fiske salat på ristet rugbrød, pynt ev. med krydderurter

Laura har lavet denne opskrift på røget fiskesalat med hjemmerøget lange, det var rigtig lækkert og salaten er ved at blive lidt en klassiker her hjemme. Salaten er fin som forret, men bestemt også lækkert på frokostbordet, eller i madpakken.