Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Røget fisk på grill

Der er mange flere fisk end makrel og laks der kan spises røget. Her hjemme er vi begyndt at eksperimentere med at ryge selv. Hvis du har en grill med låg kan du nemt ryge selv, uanset om det er en gas grill eller en grill til kul/briketter. Ellers kan du anskaffe dig en “Kasper røghat rygeovn”, det er en lille nem og billig rygeovn, der passer fint til små projekter og hobby brug.

4 personer

Tilberedningstid: 1 døgn til saltning, 20 min forberedelse

 

400-500 g fisk fx. lange, kuller, stenbidder

3 tsk. Salt

 

2 små foliebakker

2 håndfuld rygesmuld

 

Alternative til fisk: Torsk, lyssej.

Skær fisken ud i 4 portioner, stykkerne skal helst være lige store og have samme tykkelse. Hvis du har et halestykke, kan du evt. kappe halestykket af og ligge ind under et af de mindste stykker. Så du får nogenlunde samme form og størrelse på stykkerne.

Kom fisken over i et fad og drys salt over. Sæt fisken i køleskabet ca. i et døgn.

Gør en lille foliebakke klar med rygesmuld, ca. to håndfulde.

Ryg fisk på kuglegrill

Tænd en halv grillstarter med briketter og varm dem op. Hæld briketterne i grillens ene side. Læg bakken med rygesmuld ned ovenpå briketterne, og læg grillristen på grillen, sæt foliebakken med fisken på grillristen i modsatte side af briketterne og læg låget på. Lad topspjældet være over fisken (den side hvor der ikke er kul og rygeflis, så røgen “løber” hen over fisken). Lad bundspjældet stå helt åbent, mens topspjældet lukkes halv i. Ryg nu fiskestykkerne i 15-20 min.

Ryg fisk på gasgrill

Varm gasgrillen op på 180-200 grader. Sæt en bakke rygesmuld direkte på grillristen. Sæt bakken med fisk midt på grillen, og indirekte, middel varme i 15-20 min.

 

Nyd den røgede fisk i solen, på et stykke godt brød og gerne med en kold øl til.