Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Muslinger i tomat

Forret til 4 personer

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

1 kg limfjords blåmuslinger

1 løg

1 fed hvidløg

3 tomater

1 dl. hvidvin

1 karton tomatpure (400 g.)

1. tsk. chili

1 tsk. sukker

2 spsk. olie

Frisk Basilikum

Salt & peber

Rens muslingerne og kasser de åbne.

Hak løg, hvidløg og tomater. Svits løg og hvidløg i olie i en stegegryde eller wok. Tilsæt muslingerne og steg dem sammen med løgene.

Når de begynder at åbne lidt giver du dem et drys salt, peber og lidt chili, og hælder hvidvin over. Lad hvidvinen koge op og tilsæt tomatpure.

Kog op og smag til med sukker og salt. Lad det hele småsimre i 2-3 minutter, hak imens lidt frisk basilikum.

Sluk for muslingerne, og server i skåle med et drys basilikum over.

Spis muslingerne sammen med noget lækkert brød, og et godt glas hvidvin.

For mange år siden var jeg en tur i Nice i sydfrankrig. Her besøgte jeg en café, hvor de kun serverede muslinger. Der var en masse forskellige retter at vælge mellem og denne ret med muslinger i tomatsuppe, er inspireret af en af dem.