Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 4 Gennemsnit: 3]

Kogte jomfruhummere

Den mest enkle og nok også mest anvendte måde at tilberede jomfruhummere på, er ved at koge den.

4 personer

Tilberedningstid: Ca. 15 min. (Afhænger af om dine hummer er frosne eller ej.)

1 kg. jomfruhummerhaler

Vand

4 spsk. salt

1 stk. dild krone

lidt citronsaft eller eddike.

Du starter med at “røve” hummerne. Se video i bunden.

Hummerne lægges i en gryde. Hæld vand over så det lige dækker, tilsæt salt, dild og citron/eddike.

Hummerne skal KUN lige op og koge op, hæld derefter lidt koldt vand i gryden, for at stoppe kogningen, sæt dem derefter til afkøling i vandet et køligt sted.

Når de er kølet lidt af, hældes vandet fra. Pil hummerne eller servere dem som de er og lad gæsterne gøre arbejdet selv, mens i nyder et køligt glas hvidvin.

Server med et lækkert stykke brød, citron og en god mayonnaise, eller en hvidløgs aioli og selvfølgelig et godt glas koldt hvidvin.

Sådan tilbereder du jomfruhummere

Sådan piller du jomfruhummere

Sådan piller du jomfruhummere

Denne metode kan kun bruges når hummerne er helt friske.