Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Jomfruhummere på grill med hyldeblomst

Findes der noget bedre end en dansk sommeraften, himlen er blå og fuglene synger. En af de der aftner hvor man kan sidde ude hele natten, og hvor det aldrig rigtigt bliver mørkt. Kølig hvidvin i glasset og jomfruhummere på grillen, ja så er det sommer. Klassikeren er at flække hummerne og grille dem sammen med en god klat hvidløgssmør. Her er en ny version med hyldeblomst, hyldeblomsten klæder virkelig jomfruhummerens sarte smag.

4 personer

Tilberedningstid: Ca. 20 min

 

12 stk. Flotte friske hele jomfruhummere

1 stk. øko citron

3 skærme hyldeblomst

1 Lille bundt kinesisk purløg

1/2 dl. hvidvin

50 g smør

salt

Varm din grill op på ca 200g.

Flæk jomfruhummerne på langs og pil den sorte tarm ud. Læg hummerne i en foliebakke. Hak purløg, skær citronen og smør i skiver. Drys purløg og salt hen over hummerne, læg skiver af smør og citron hen over. Skyld hyldeblomsterne, pluk små buketter og læg dem på hummerne. Til sidst hældes hvidvinen hen over.

Sæt foliebakken på grillen og luk låget. Grill hummerne i ca. 10 min. Ta hummerne af varmen lad dem trække 5 min. før de spises.

Husk også at spise det lækre kød der sidder i klørene. Klip klørene over med en fjerkræssaks og træk kødet ud med en hummergaffel eller lignende.

Retten her passer perfekt til forret, let frokost eller en sen natmad. Det er super nemt og enkelt.

Du kan med fordel gøre de forskellige ingredienser klar og flække jomfruhummerne, men vent med at lægge ingredienserne over hummerne. Hvis man kommer vin eller citron på hummerne noget tid før de bliver tilberedt, kan det ødelægge strukturen i kødet -så vent endelig.