Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Hvidvinsdampede muslinger med fennikel og fløde

Prøv denne klassiske tilberedning af muslinger, og server muslingerne med lidt brød eller med pommes frites, som man gør i Frankrig.

4 personer

Tilberedningstid: Ca.  30 min.

 

2 kg. blåmuslinger

1 løg

2 Gulerødder

1/2 Fennikel 

25 g. Smør

2 dl. Hvidvin

2,5 dl. Fløde

Citronsaft

Salt & peber

Skyld og rens muslingerne, sorter de åbne fra hvis der er nogle. (Hvis de lukker sig ved et let bang er de stadig fine)

Skræl gulerødder, lav tynde strimler gulerod med en tyndskræller eller med kartoffelskræleren. Vask fennikel og lav tynde skiver på et mandolinjern.

Var men stor gryde eller wok op og smelt smørret. Hak løg og kom det i gryden, steg løget 3 min. ved middel varme før muslingerne kommes i. Vend muslingerne i smørret i 2 min. og drys 1 tsk. salt hen over når de begynder at åbne lidt. Hæld hvidvin hen over og vend muslingerne, lad alkoholen dampe ud af vinen. Når muslingerne er åbne og har samlet sig lidt ca. 5-7 min tager du muslingerne op med en hulske. Kog suppen ind i nogle minutter, tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Kom muslingerne tilbage i suppen, sammen med gulerødder og fennikel og vend rundt, så det lige får lidt varme. Hæld lidt citronsaft hen over.

Server i skåle eller en dyb tallerken, drys evt. lidt hakkede krydderurter hen over.

Husk at kassere uåbnede muslinger.