Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Flamberede hummerhaler med ramsløg

Lige nu står ramsløg i fuld flor rundt omkring i de danske skove. De har en god mild smag af hvidløg og passer godt til hummere, fordi de ikke overdøver helt så meget som hvidløg kan gøre. Samtidig er det enormt hyggeligt at gå en tur i skoven og indsamle til dagens aftensmad.

4 personer

Tilberedningstid: Ca. 15 min.

 

1 kg. Jomfruhummerhaler

1 håndfuld ramsløg

1/2 dl. cognac (eller andet sprut til at flambere i)

Olie

Salt

Citron

Skyld og hak ramsløg i lidt grove stykker. Varm olie op i en wok eller støbejernsgryde. Smid hummerhalerne i gryden og drys salt over. Steg hummerne godt.

Når de lige har fået et svirp, hælder du cognac over og sætter ild til.

Når hummerne er flamberede tilsættes ramsløg, vend hummerne indimellem.

Når de er færdige (det tager mellem 5-7 minutter, tag evt. en op og pil skalden af og smag om de er færdige) hælder du lidt citronsaft over, og vender dem lidt rundt.

Vi fik hummerne sammen med ramsløgspesto, en creme fraiche dressing og et godt hjemmebagt brød.