Flamberede hummerhaler med ramsløg
Lige nu står ramsløg i fuld flor rundt omkring i de danske skove. De har en god mild smag af hvidløg og passer godt til hummere, fordi de ikke overdøver helt så meget som hvidløg kan gøre. Samtidig er det enormt hyggeligt at gå en tur i skoven og indsamle til dagens aftensmad.
4 personer
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
1 kg. Jomfruhummerhaler
1 håndfuld ramsløg
1/2 dl. cognac (eller andet sprut til at flambere i)
Olie
Salt
Citron
Skyld og hak ramsløg i lidt grove stykker. Varm olie op i en wok eller støbejernsgryde. Smid hummerhalerne i gryden og drys salt over. Steg hummerne godt.
Når de lige har fået et svirp, hælder du cognac over og sætter ild til.
Når hummerne er flamberede tilsættes ramsløg, vend hummerne indimellem.
Når de er færdige (det tager mellem 5-7 minutter, tag evt. en op og pil skalden af og smag om de er færdige) hælder du lidt citronsaft over, og vender dem lidt rundt.
Vi fik hummerne sammen med ramsløgspesto, en creme fraiche dressing og et godt hjemmebagt brød.
Lyder godt, bortset fra tarmen der så vit jeg kan se af opskriften stadig vil være i jomfruhummeren. Eller?
Det er jo altid en smagssag om man vil “røve” hummerne, her i huset gør vi det altid. Der ligger i øvrigt en video på hvordan det kan gøres på siden her: https://fn261-stjerne.dk/jomfruhummerhaler/