Velkommen til fiskekonens opskrifter
En madblog med fiskeopskrifter og opskrifter på skaldyr, tips og gode råd.
FISK
SKALDYR
ANDET GODT FRA HAVET
Tatar af røget torsk
Tatar af koldrøget torsk For lidt tid siden lavede jeg lidt forskelligt koldrøget fisk, blandt andet torsk og lyssej. De fleste rundfisk kan fint koldryges, og smager pragtfuldt når det skæres i tynde fine skiver. Jeg har brugt et stykke af den koldrøget torsk til...
Fiskenuggets
Fiskenuggets med pommes frites Hvis dine børn ikke kan lide fisk, er det med garanti fordi har de har fået noget fisk der smagte dårligt, og derfor har den holdning at ALT fisk er dårligt. Prøv denne opskrift på fiskenuggets, eller en omgang fiskefrikadeller og det...
Salat af røget fisk ala Laura
Salat af røget fisk ala Laura Vores yngste datter Laura elsker røget fisk. for nogle år siden fik hun en salat af røget laks på en café, det faldt lige i hendes smag. Hun har efterfølgende selv lavet denne opskrift. Vi spiser sjældent importeret fisk her hjemme, da...
Tatar af fisk
Tatar af fisk Her hjemme er vi vilde med tatar, derfor er det oplagt at lave en tatar af fisk. Vi har ofte lavet ceviche der også er lavet på rå fisk, det smager skønt. I en ceviche er der gerne fuld smæk på chili, korender, lime og andet godt. I denne opskrift på...
Røget fisk på grill
Røget fisk på grill Der er mange flere fisk end makrel og laks der kan spises røget. Her hjemme er vi begyndt at eksperimentere med at ryge selv. Hvis du har en grill med låg kan du nemt ryge selv, uanset om det er en gas grill eller en grill til kul/briketter. Ellers...
Dampet lange m. ærter, bacon og spidskål
Dampet lange m. ærter, bacon og spidskål Lange er ikke en af de fisk man hører mest om, men det er synd. Det er en rigtig god spisefisk, og ofte et billigere alternativ til torsk eller kuller. 4 personer Tilberedningstid: Ca. 1 time 400-500 g Lange fileter 1...
Stegte sild i lage
Stegte sild i lage Sild hører sig til på ethvert julefrokost og påskefrokost bord. Det er nemt og enkelt og samtidig er sild en billig fisk, så hvorfor ikke springe ud i at lave dine egne stegte sild.4 personer Tilberedningstid: Ca. 30 min. Trækketid: Mindst 1 døgn...
Verdens bedste fiskefrikadeller
Verdens bedste fiskefrikadeller Når jeg laver fiskefrikadeller bruger jeg torsk, lyssej, multe eller kuller. Der er mange der også bruger mørksej, det er jeg derimod ikke vild med. Jeg syntes mørksej smager af fisk (På den dårlige måde). Jeg har lavet de her...
Hummer hotdog
Hummerhotdog med æbler, syltet selleri og estragon mayonnaise Hummer hotdogs også kendt som Lobster rolls stammer fra USA, en luksusudgave af den klassiske hotdog. Hummer hotdogsene her er lavet med jomfruhummere, de kan selvfølgelig også laves med sorthummer. Hummer...
Tortilla med guacamole, rejer og æblesalsa
Tortilla med guacamole, rejer og æblesalsa Tortilla med lækre danske rejer. Fiskeren kommer hjem med et kilo friske rejer, det er ikke hver dag det sker, så der skal straks laves lækkerier med rejerne. Danske rejer fåes ofte hos fiskehandleren som Søkogte rejer,...
Jomfruhummere over bål med Jacob Clausen
Mad samler mennesker, det er der vist ingen tvivl om. Denne sommer har Jacob Clausen fra Clausen´s fiskehandel i Aarhus rejst rundt i Danmark for at besøge de danske fiskere, til en snak om fiskeriet og de gode råvarer fiskerne hver dag lander i de danske havne. Det...
Hummerbisque
Jomfruhummer bisque fra Smagen af Kattegat Denne sommer har Henrik, vores piger og jeg været med til at lave et arrangement i samarbejde med Strandby og Danmarks fiskeriforening. Arrangementet gik under navnet Smagen af Kattegat, hvor børn - unge og deres familier...
Jomfruhummere på grill med hyldeblomst
Jomfruhummere på grill med hyldeblomst Findes der noget bedre end en dansk sommeraften, himlen er blå og fuglene synger. En af de der aftner hvor man kan sidde ude hele natten, og hvor det aldrig rigtigt bliver mørkt. Kølig hvidvin i glasset og jomfruhummere på...
Tilberedning af Krabbeklør
Tilberedning af krabbeklør Taskekrabben er den mest almindelige spise krabbe i Danmark. Der er massere af dem i de danske farvande, så det er bare med at spise løs. I Danmark er der mest tradition for at spise klørende, men også kroppen kan spises. Det kræver lidt...
Krabbesalat
Krabbesalat på taskekrabbe Taskekrabben er en langt billigere spise en jomfruhummeren, men smager fremragende. I Danmark er der mest tradition for at spise kødet fra de store klør, hvor det i blandt andet Sverige er større tradition for at spise kroppen. Der er...
Hvidvinsdampede muslinger med fennikel og fløde
Hvidvinsdampede muslinger med fennikel og fløde Prøv denne klassiske tilberedning af muslinger, og server muslingerne med lidt brød eller med pommes frites, som man gør i Frankrig. 4 personer Tilberedningstid: Ca. 30 min. 2 kg. blåmuslinger 1 løg 2 Gulerødder...
Paella med skaldyr
Paella med skaldyr og blæksprutter Vi har spist meget skaldyrs paella når vi har besøgt Spanien, der er et utal af versioner og vi har for det meste fået nogle virkelige gode, men er da også indimellem havnet i turistfællerne. For nogle år siden købte vi en...
Muslinger i tomat
Muslinger i tomatForret til 4 personer Tilberedningstid: Ca. 30 min. 1 kg limfjords blåmuslinger 1 løg 1 fed hvidløg 3 tomater 1 dl. hvidvin 1 karton tomatpure (400 g.) 1. tsk. chili 1 tsk. sukker 2 spsk. olie Frisk Basilikum Salt & peber Rens muslingerne og...
Hummerhaler med ramsløg
Flamberede hummerhaler med ramsløg Lige nu står ramsløg i fuld flor rundt omkring i de danske skove. De har en god mild smag af hvidløg og passer godt til hummere, fordi de ikke overdøver helt så meget som hvidløg kan gøre. Samtidig er det enormt hyggeligt at gå en...
Blåmuslinger med æbler og chorizo
Blåmuslinger med æbler og chorizo Muslinger er for mig en fantastisk spise. De skal som alt andet fra havet, være helt friske. Jeg plejer at købe line muslinger fra Limfjorden. Når muslinger er opdrættet på en line, er der ikke så meget sand i, som dem man selv kan...
Jomfruhummerhaler
Kogte jomfruhummere Den mest enkle og nok også mest anvendte måde at tilberede jomfruhummere på, er ved at koge den.4 personer Tilberedningstid: Ca. 15 min. (Afhænger af om dine hummer er frosne eller ej.) 1 kg. jomfruhummerhaler Vand 4 spsk. salt 1 stk. dild krone...
Søkogte hummere
Søkogte jomfruhummere Når vi koger hummere benytter vi altid denne metode. Det giver den bedste smag og konsistens til hummerne. Du kan også tilsætte dildkroner under kogningen, det giver en god smag sammen med hummerne.4 personer Tilberedningtid: 15 min. 1 kg. helt...
Spinatvafler med stenbiderrogn
Spinatvafler med stenbiderrogn Fiskerkonen skal da også være med på vaffelbølgen. Jeg ejer ikke et af de her amerikanske vaffeljerne der laver kæmpevafler. Nej, her i huset bruger vi et gammeldags vaffeljern af støbejerne, man kun kan bruge på gaskomfur. Jeg elsker...
Kaviar på kartoffelrösti
Kaviar på kartoffelrösti Jeg er vild med kaviar og især den danske model stenbidderrogn, når den er i sæson. Lad nu være med at købe de her små glas i supermarkedet. Ned til din lokale fiskehandler, når rognen er i sæson. Her er en variation af klassikeren med blinis,...
Om os
Madnørd, kreativ sjæl og fiskerkone. Denne kombination er blevet starten på denne madblog, med lækre opskrifter. Til daglig driver jeg den grafiske virksomhed R Stjerne – Grafisk Design. Jeg er gift med Henrik, der er selvstændig fiskeskipper med egen båd hjemmehørende i Strandby i Nordjylland. For os er det at lave mad sammen og spise sammen med familien, noget af det bedste vi ved. Denne blog er derfor et fælles projekt for hele familien. Vi vil forsøge at inspirere og guide jer igennem den verden af lækkert mad, der findes under havets overflade. Her er opskrifter for enhver smag og pengepung. Vi vil forsøge at komme rundt omkring mange forskellige fiskearter, samt skaldyr mv. De fleste af opskrifterne er lette og kræver ikke mange ingredienser. Det vigtigste er de friske råvarer.
De fleste fiskearter kan fåes hos velassorterede fiskehandlere hele landet over, ellers kan du altid spørge din lokale fiskehandler og han vil med garanti forsøge at skaffe den råvare du søger.
Vi laver opskrifter med mange forskellige fiskearter, og du vil støde på fisk du måske ikke engang har hørt om endnu. Der findes så mange forskellige slags fisk, og vi synes det er synd kun at spise de gængse som torsk og rødspætter. I flere af opskrifterne, vil vi skrive alternativer til fisk, så du har mulighed for at bytte en slags fisk ud med en anden, hvis du ikke lige kan skaffe den der står i opskriften.
Vi vil hovedsageligt arbejde med de danske fisk og skaldyr, og komme med anbefalinger af danske producenter som arbejder med dansk fanget fisk og skaldyr.
