Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Blåmuslinger med æbler og chorizo

Muslinger er for mig en fantastisk spise. De skal som alt andet fra havet, være helt friske. Jeg plejer at købe line muslinger fra Limfjorden. Når muslinger er opdrættet på en line, er der ikke så meget sand i, som dem man selv kan finde på stranden. Men jeg har indimellem også været på muslingerov sammen med ungerne, og fundet muslinger på stranden om sommeren. De syntes jo det er fantastisk, at være med til selv at “fange” aftensmaden.

Forret til 4 pers.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

1 kg. friske blåmuslinger

Olie koldpresset rapsolie

1 løg

1 stort syrligt æble

8 skiver god chorizo

1/4 liter fløde

2 dl. hvidvin

2 spsk. ramsløg

Saften af 1/2 citron

Salt og peber

1 forårsløg

Skyld og rens muslingerne. Hvis der nogle der er åbne giver du dem et lille gok ned i køkkenbordet, og lader dem ligge på køkkenbordet. Hvis de lukker sig er de klar til brug, men er de fortsat åbne kasseres de.

Hak løg, chorizo og æbler i små stykker på ca. 1/2 – 1 cm. Varm olien i en stor gryde eller wok. Steg løg og chorizo gyldne, tilsæt muslingerne og steg dem med. Efter nogle minutter, når muslingerne er begyndt at åbne sig, tilsættes hvidvin, ramsløg og en tsk. salt.

Vend forsigtigt muslingerne så de alle sammen bliver vendt i vinen. Efter 5 minutter kan du prøve at smage en musling. Den skal være fast i kødet. Hvis de er færdige, tages muslingerne over i en opvarmet skål med en hulske. Fløden hældes ned til væden i gryden. Tilsæt æbler og kog op, smag til med salt, peber og citron. Saucen skal småkoge til æblerne er blevet bløde, men stadig har lidt bid. Når saucen er færdig, hældes den over muslingerne.

Skulle der være nogle muslinger, der ikke er åbnet efter at være dampet i 5-7 min, skal de kasseres.

Pynt med hakkede forårsløg og servér med et dejligt friskbagt brød.

Denne opskrift på muslinger, har jeg selv sammensat ud fra hvad der var i køleskabet, en sommerdag efter et muslingerov. Opskriften har jeg senere brugt i TV-udsendelsen Danmarks bedste livret, der blev sendt i efteråret 2013 på TV2 Fri.