Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Tortilla med guacamole, rejer og æblesalsa

Tortilla med lækre danske rejer. Fiskeren kommer hjem med et kilo friske rejer, det er ikke hver dag det sker, så der skal straks laves lækkerier med rejerne. Danske rejer fåes ofte hos fiskehandleren som Søkogte rejer, Søkogte rejer er kogt i havvand ude på havet kort tid efter at de er fanget, herefter køles de ned og fryses ind. Søkogte rejer er super lækre. Hvis ikke du kan få fat i de friske danske rejer, så er Skagen rejer fra Launis et rigtig godt alternativ, her er rejerne fanget og forarbejdet i danmark.

Lad nu være med at købe varmtvandsrejer, eller tiger rejer importeret langvejs fra, de er ofte fyld med medicin og kemirester som jeg bestemt ikke vil bryde mig om at fylde i min krop.

4 personer forret el. let frokost

Tilberedningstid: Ca. 1 time

ca 400 g rejer

2 tortilla pandekager

 

Guacamole

1 moden avocado

1 spsk. cremefraiche

1 spsk. citronsaft

salt + peber

 

Æble salsa

2 syrlige æbler

1 bundt persille eller koriander

1 spsk. citronsaft

1 spsk. oliven olie

1 drys salt

Alternative til rejer: hummere, kreps

Pil rejerne og kom på køl til de skal serveres.

Ta skrællen og stenen fra avocadoen og kom den i en blender, sammen med creme fraiche, citron salt og peber. Blend til en glat guacamole.

Skær æblerne ud i små tern, hak persille/koriander og bland begge dele med citron og smag til med lidt salt.

Varm tortillaen op på en pande og kap dem over i fire dele hver. Kom en trekant tortilla på en tallerken og kom æblesalsa, guacamole og rejer ovenpå, læg til sidst et trekant tortilla ovenpå. Pynt evt. med lidt salat, eller tynde strimler rød spidskål.