Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Spinatvafler med stenbiderrogn

Fiskerkonen skal da også være med på vaffelbølgen. Jeg ejer ikke et af de her amerikanske vaffeljerne der laver kæmpevafler. Nej, her i huset bruger vi et gammeldags vaffeljern af støbejerne, man kun kan bruge på gaskomfur. Jeg elsker det.

4 personer

Tilberedningstid: Ca. 45 min.

 

Grønne vafler:

200 g. hakket frossen spinat (optøet)

2 dl. mel (jeg bruger altid speltmel)

3 stk. æg

1 dl. mælk

1 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

50 g. smør til stegning

 

Dressing:

2 dl. creme fraiche

1 spsk. hk. dild

1 spsk. hk. purløg

Citronsaft

Salt & peber

 

150 g kaviar (stenbidderrogn)

En håndfuld små fine ærtet til pynt.

 

 

Blend det optøede spinat sammen med de resterende ingredienser til vaflerne, til en helt fin og glat grøn dej.

Smelt smørret så det kan pensles på vaffeljernet. Varm vaffeljernet op.

Pensel vaffeljernet med smør, og steg vafler af dejen.

Rør creme fraiche med dild og purløg, smag til med citron, salt & peber.

Anret en spinatvaffel med en klat creme fraiche dressing, en klat stenbidderrogn og pynt evt. med ærter.

Stenbidderrogn er i sæson fra ca. januar til april. Køb dem hos din lokal fiskehandler, og lad nu være med at købe de små glas i supermarkedet. Rognen er dyre i starten af sæsonen, men bliver løbende billigere. Så det er bare spis, spis, spis.