Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Gennemsnit: 0]

Kaviar på kartoffelrösti

Jeg er vild med kaviar og især den danske model stenbidderrogn, når den er i sæson. Lad nu være med at købe de her små glas i supermarkedet. Ned til din lokale fiskehandler, når rognen er i sæson.

Her er en variation af klassikeren med blinis, her med en kartoffelrösti i stedet. Röstien er sprød udenpå og blød indeni, en perfekt kombination til de små salte rogn.

Forret  2 personer

Tilberedningstid:  Ca. 30-45 min.

1 stor bagekartoffel

1 æg

Salt & peber

Smør til stegning

100 g. creme fraiche 18%

1 rødløg

80 – 100 g. stenbiderrogn rogn (kaviar)

Alternativ: Kaviar fra stør, løjrom (svensk specialitet)

Skræl og riv kartoflen groft. (Kartoflerne skal helst ikke være nye kartofler, da der ikke er så meget stivelse i og så hænger de ikke så godt sammen). Klem væden ud af kartoflen og bland med æg, salt og peber. Smelt smørret på en pande og form små røsti’er. Steg dem på medium varme, til de er gyldne og sprøde.

Hak rødløget fint.

Røstien serveres med en klat creme fraiche, rødløg og stenbiderrogn på toppen.

– Stenbiderrogn er det danske svar på kaviaren. Rognen kommer egentlig fra Kvapsoen (hun), Stenbider (han) alligevel kaldes det stenbiderrogn. Sæson fra januar – april.

Kaviaren er temmelig dyr i starten af sæsonen, men bliver billigere midt i sæsonen.