Velkommen til fiskekonens opskrifter

En madblog med fiskeopskrifter og opskrifter på skaldyr, tips og gode råd.

FISK

SKALDYR

ANDET GODT FRA HAVET

Tatar af røget torsk

Tatar af røget torsk

Tatar af koldrøget torsk For lidt tid siden lavede jeg lidt forskelligt koldrøget fisk, blandt andet torsk og lyssej. De fleste rundfisk kan fint koldryges, og smager pragtfuldt når det skæres i tynde fine skiver. Jeg har brugt et stykke af den koldrøget torsk til...

læs mere
Fiskenuggets

Fiskenuggets

Fiskenuggets med pommes frites Hvis dine børn ikke kan lide fisk, er det med garanti fordi har de har fået noget fisk der smagte dårligt, og derfor har den holdning at ALT fisk er dårligt. Prøv denne opskrift på fiskenuggets, eller en omgang fiskefrikadeller og det...

læs mere
Salat af røget fisk ala Laura

Salat af røget fisk ala Laura

Salat af røget fisk ala Laura Vores yngste datter Laura elsker røget fisk. for nogle år siden fik hun en salat af røget laks på en café, det faldt lige i hendes smag. Hun har efterfølgende selv lavet denne opskrift. Vi spiser sjældent importeret fisk her hjemme, da...

læs mere
Tatar af fisk

Tatar af fisk

Tatar af fisk Her hjemme er vi vilde med tatar, derfor er det oplagt at lave en tatar af fisk. Vi har ofte lavet ceviche der også er lavet på rå fisk, det smager skønt. I en ceviche er der gerne fuld smæk på chili, korender,  lime og andet godt. I denne opskrift på...

læs mere
Røget fisk på grill

Røget fisk på grill

Røget fisk på grill Der er mange flere fisk end makrel og laks der kan spises røget. Her hjemme er vi begyndt at eksperimentere med at ryge selv. Hvis du har en grill med låg kan du nemt ryge selv, uanset om det er en gas grill eller en grill til kul/briketter. Ellers...

læs mere
Dampet lange m. ærter, bacon og spidskål

Dampet lange m. ærter, bacon og spidskål

Dampet lange m. ærter, bacon og spidskål Lange er ikke en af de fisk man hører mest om, men det er synd. Det er en rigtig god spisefisk, og ofte et billigere alternativ til torsk eller kuller. 4 personer Tilberedningstid: Ca. 1 time   400-500 g Lange fileter 1...

læs mere
Stegte sild i lage

Stegte sild i lage

Stegte sild i lage Sild hører sig til på ethvert julefrokost og påskefrokost bord. Det er nemt og enkelt og samtidig er sild en billig fisk, så hvorfor ikke springe ud i at lave dine egne stegte sild.4 personer Tilberedningstid: Ca. 30 min. Trækketid: Mindst 1 døgn...

læs mere
Verdens bedste fiskefrikadeller

Verdens bedste fiskefrikadeller

Verdens bedste fiskefrikadeller Når jeg laver fiskefrikadeller bruger jeg torsk, lyssej, multe eller kuller. Der er mange der også bruger mørksej, det er jeg derimod ikke vild med. Jeg syntes mørksej smager af fisk (På den dårlige måde). Jeg har lavet de her...

læs mere
Hummer hotdog

Hummer hotdog

Hummerhotdog med æbler, syltet selleri og estragon mayonnaise Hummer hotdogs også kendt som Lobster rolls stammer fra USA, en luksusudgave af den klassiske hotdog. Hummer hotdogsene her er lavet med jomfruhummere, de kan selvfølgelig også laves med sorthummer. Hummer...

læs mere
Tortilla med guacamole, rejer og æblesalsa

Tortilla med guacamole, rejer og æblesalsa

Tortilla med guacamole, rejer og æblesalsa Tortilla med lækre danske rejer. Fiskeren kommer hjem med et kilo friske rejer, det er ikke hver dag det sker, så der skal straks laves lækkerier med rejerne. Danske rejer fåes ofte hos fiskehandleren som Søkogte rejer,...

læs mere
Jomfruhummere over bål med Jacob Clausen

Jomfruhummere over bål med Jacob Clausen

Mad samler mennesker, det er der vist ingen tvivl om. Denne sommer har Jacob Clausen fra Clausen´s fiskehandel i Aarhus rejst rundt i Danmark for at besøge de danske fiskere, til en snak om fiskeriet og de gode råvarer fiskerne hver dag lander i de danske havne. Det...

læs mere
Hummerbisque

Hummerbisque

Jomfruhummer bisque fra Smagen af Kattegat Denne sommer har Henrik, vores piger og jeg været med til at lave et arrangement i samarbejde med Strandby og Danmarks fiskeriforening. Arrangementet gik under navnet Smagen af Kattegat, hvor børn - unge og deres familier...

læs mere
Jomfruhummere på grill med hyldeblomst

Jomfruhummere på grill med hyldeblomst

Jomfruhummere på grill med hyldeblomst Findes der noget bedre end en dansk sommeraften, himlen er blå og fuglene synger. En af de der aftner hvor man kan sidde ude hele natten, og hvor det aldrig rigtigt bliver mørkt. Kølig hvidvin i glasset og jomfruhummere på...

læs mere
Tilberedning af Krabbeklør

Tilberedning af Krabbeklør

Tilberedning af krabbeklør Taskekrabben er den mest almindelige spise krabbe i Danmark. Der er massere af dem i de danske farvande, så det er bare med at spise løs. I Danmark er der mest tradition for at spise klørende, men også kroppen kan spises. Det kræver lidt...

læs mere
Krabbesalat

Krabbesalat

Krabbesalat på taskekrabbe Taskekrabben er en langt billigere spise en jomfruhummeren, men smager fremragende. I Danmark er der mest tradition for at spise kødet fra de store klør, hvor det i blandt andet Sverige er større tradition for at spise kroppen. Der er...

læs mere
Hvidvinsdampede muslinger med fennikel og fløde

Hvidvinsdampede muslinger med fennikel og fløde

Hvidvinsdampede muslinger med fennikel og fløde Prøv denne klassiske tilberedning af muslinger, og server muslingerne med lidt brød eller med pommes frites, som man gør i Frankrig. 4 personer Tilberedningstid: Ca.  30 min.   2 kg. blåmuslinger 1 løg 2 Gulerødder...

læs mere
Paella med skaldyr

Paella med skaldyr

Paella med skaldyr og blæksprutter Vi har spist meget skaldyrs paella når vi har besøgt Spanien, der er et utal af versioner og vi har for det meste fået nogle virkelige gode, men er da også indimellem havnet i turistfællerne. For nogle år siden købte vi en...

læs mere
Muslinger i tomat

Muslinger i tomat

Muslinger i tomatForret til 4 personer Tilberedningstid: Ca. 30 min. 1 kg limfjords blåmuslinger 1 løg 1 fed hvidløg 3 tomater 1 dl. hvidvin 1 karton tomatpure (400 g.) 1. tsk. chili 1 tsk. sukker 2 spsk. olie Frisk Basilikum Salt & peber Rens muslingerne og...

læs mere
Hummerhaler med ramsløg

Hummerhaler med ramsløg

Flamberede hummerhaler med ramsløg Lige nu står ramsløg i fuld flor rundt omkring i de danske skove. De har en god mild smag af hvidløg og passer godt til hummere, fordi de ikke overdøver helt så meget som hvidløg kan gøre. Samtidig er det enormt hyggeligt at gå en...

læs mere
Blåmuslinger med æbler og chorizo

Blåmuslinger med æbler og chorizo

Blåmuslinger med æbler og chorizo Muslinger er for mig en fantastisk spise. De skal som alt andet fra havet, være helt friske. Jeg plejer at købe line muslinger fra Limfjorden. Når muslinger er opdrættet på en line, er der ikke så meget sand i, som dem man selv kan...

læs mere
Jomfruhummerhaler

Jomfruhummerhaler

Kogte jomfruhummere Den mest enkle og nok også mest anvendte måde at tilberede jomfruhummere på, er ved at koge den.4 personer Tilberedningstid: Ca. 15 min. (Afhænger af om dine hummer er frosne eller ej.) 1 kg. jomfruhummerhaler Vand 4 spsk. salt 1 stk. dild krone...

læs mere
Søkogte hummere

Søkogte hummere

Søkogte jomfruhummere Når vi koger hummere benytter vi altid denne metode. Det giver den bedste smag og konsistens til hummerne. Du kan også tilsætte dildkroner under kogningen, det giver en god smag sammen med hummerne.4 personer Tilberedningtid: 15 min. 1 kg. helt...

læs mere
Spinatvafler med stenbiderrogn

Spinatvafler med stenbiderrogn

Spinatvafler med stenbiderrogn Fiskerkonen skal da også være med på vaffelbølgen. Jeg ejer ikke et af de her amerikanske vaffeljerne der laver kæmpevafler. Nej, her i huset bruger vi et gammeldags vaffeljern af støbejerne, man kun kan bruge på gaskomfur. Jeg elsker...

læs mere
Kaviar på kartoffelrösti

Kaviar på kartoffelrösti

Kaviar på kartoffelrösti Jeg er vild med kaviar og især den danske model stenbidderrogn, når den er i sæson. Lad nu være med at købe de her små glas i supermarkedet. Ned til din lokale fiskehandler, når rognen er i sæson. Her er en variation af klassikeren med blinis,...

læs mere

Om os

Madnørd, kreativ sjæl og fiskerkone. Denne kombination er blevet starten på denne madblog, med lækre opskrifter. Til daglig driver jeg den grafiske virksomhed R Stjerne – Grafisk Design. Jeg er gift med Henrik, der er selvstændig fiskeskipper med egen båd hjemmehørende i Strandby i Nordjylland. For os er det at lave mad sammen og spise sammen med familien, noget af det bedste vi ved. Denne blog er derfor et fælles projekt for hele familien. Vi vil forsøge at inspirere og guide jer igennem den verden af lækkert mad, der findes under havets overflade. Her er opskrifter for enhver smag og pengepung. Vi vil forsøge at komme rundt omkring mange forskellige fiskearter, samt skaldyr mv. De fleste af opskrifterne er lette og kræver ikke mange ingredienser. Det vigtigste er de friske råvarer.

De fleste fiskearter kan fåes hos velassorterede fiskehandlere hele landet over, ellers kan du altid spørge din lokale fiskehandler og han vil med garanti forsøge at skaffe den råvare du søger.

Vi laver opskrifter med mange forskellige fiskearter, og du vil støde på fisk du måske ikke engang har hørt om endnu. Der findes så mange forskellige slags fisk, og vi synes det er synd kun at spise de gængse som torsk og rødspætter. I flere af opskrifterne, vil vi skrive alternativer til fisk, så du har mulighed for at bytte en slags fisk ud med en anden, hvis du ikke lige kan skaffe den der står i opskriften.

Vi vil hovedsageligt arbejde med de danske fisk og skaldyr, og komme med anbefalinger af danske producenter som arbejder med dansk fanget fisk og skaldyr.

Frederikshavnsvej 128

9900 Frederikshavn

tlf: 2182 9972

rikke@r-stjerne.dk